Conferinta de presa a NASA -dec. 2010   Leave a comment

Sub guvernarea democrata O’Bama, NASA se confrunta cu reducerea fondurilor, in consecinta si-a schimbat strategia, incearca sa fie mai prezenta in mass-media cu stiri privind ultimele descoperiri stiintifice pentru a-si justifica finantarea. Rezultatul initial a fost putin tragi-comic, la primele doua conferinte de presa publicul dornic de senzational se astepta, nici mai mult nici mai putin, la anuntarea descoperirii extraterestilor – s-a obtinut o emotie mai curand negativa, de dezamagire !

S-a vazut, in primul anunt era vorba de o gaura neagra, un corp ceresc deosebit de interesant pentru ca reprezinta un fenomen extrem care reproduce conditii asemanatoare BIG BANG-ului – momentul creatiei Universului. Senzationalul stiintific consta in faptul ca „gaura” era aproape (la scara cosmica) si era foarte tanara -o oportunitate de a descifra aceste fenomene inca misterioase.

In a doua conferinta s-a anuntat un fapt chiar senzational, dar fie ca explicatiile au fost inadecvate, fie ca au fost sustinute doar cu jumatate de gura , plus traducerea proasta pe site-urile romanesti de stiri – au facut ca evenimentul sa fie semi-ratat. Iata despre ce era vorba, de fapt:

– dupa cum am prezentat intr-un articol anterior, ADN-ul este un lanţ dublu format din polinucleotide, care formează dubla spirală prin legături de hidrogen. O polinucleotida este o macromolecula formata din trei componente: o bază azotată (numai 4: adenina, timină, citozina, guanină), o grupare glucidică (o pentoză) şi un radical fosforic ! Ei bine, in ADN-ul bacteriei descoperite Fosforul este inlocuit de elementul inrudit Arsen ! (arsen si nu arsenic, ca e altceva, fir-ar sa fie de traducere !).


Poate va mai amintiti ceva de pe la chimie, elementele aflate in aceeasi grupa a Tabloului Mendeleev au proprietati chimice asemanatoare. Pe acelasi principiu, se specula privind existenta vietii avand la baza elementul Siliciu, tetravalent ca si Carbonul care sta la baza chimiei organice – deci si vietii cunoscute pe Terra. Acum aceste speculatii au un argument solid !

Implicatiile noii descoperiri sunt enorme, demonstreaza intai ca viata este un fenomen flexibil, care poate aparea si in alte medii decat cele tipic terestre, in configuratii care pot fi extrem de variate, de neinchipuit pana acum !

In al doilea rand, sansa de a descoperi viata extraterestra creste foarte mult ! (brrr – simt mai curand frisoane decat entuziasm).

In al treilea rand, confirma anumite speculatii privind aparitia vietii de mai multe ori pe Terra, nu doar o singura data (a se vedea si acest articol) !

Reclame

Posted 4 decembrie 2010 by Liviutz in Stiinta

Tagged with , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s