O facuram !   2 comments

Ziua cea mare a venit si a trecut, dar in urma noastra sunt mult mai putine gunoaie ! Cum am zice noi oltenii, o facuram si de data asta !

Cateva concluzii pentru cei care se vor implica pentru prima oara anul viitor (sau de ce nu – mai devreme !):

– mecanismul oficial al LDIR este un pic cam birocratic pentru categoriile obisnuite de cetateni (necesita ceva cunostinte pe computer, necesita GPS pentru cartarea „mormanelor”, necesita rapoarte – si MAI ALES, ESTE DESTINAT CURATARII ZONELOR DIN AFARA LOCALITATILOR) – dar ce te faci cu zonele intra-urbane ? Alea or fi stralucind de curatenie ? Dincolo de aceste neajunsuri, LDIR RAMANE UN DANGAT DE CLOPOT, care ar trebui sa rezoneze in constiinta fiecaruia !

Obisnuiti cu confortul cotidian am uitat ca acesta are un pret, PRETUL ESTE POLUAREA MEDIULUI INCONJURATOR -chiar daca uneori nu se vede sau nu se produce pe tarlaua ta, te va atinge negresit intr-o zi ! Si te vei intreba atunci „de ce tocmai eu, de ce tocmai mie ?

– pentru mobilizare, este bine sa se apeleze la lideri ale unor organizatii deja existente (primarii, scoala, institutii publice, intreprinderi, asociatii, etc. Altfel, nu se vor deranja prea multi, in ciuda propagandei radio-tv, a fluturasilor impartiti pe la usi/porti, etc.

– „comitetul de initiativa” trebuie sa pregateasca dinainte: harta zonei de acoperit, estimarea numarului de participanti, numele sefilor de echipa, mijloacele de transport necesare, platformele de depozitare temporara, saci si manusi suficiente, contactul intre echipe si cu partenerii implicati.

– pentru copilasi trebuie sa se asigure bauturi racoritoare/apa si ceva gustari, caci ei au metabolismul rapid, acum alearga ca argintul viu, acum au lesinat de foame si de sete ! De asemenea, trebuie ca cineva sa-i supravgheze strict, mai ales in zone de langa sosele, zone accidentate, etc. Toate gunoaiele din Romania nu fac cat un copil accidentat !

– N-ar strica ca la final sa existe si un gen de recompensa: o petrecere, o tombola cu premii, o poza la avizierul unitatii sau macar multumiri publice – ocazii de mare entuziasm de care s-ar putea profita pentru a planifica si alte actiuni, nu trebuie sa asteptam toamna viitoare !

24 septembrie 2011 - o parte din prada !

PE CURAND !

Reclame

Posted 25 Septembrie 2011 by Liviutz in Si altele..

Tagged with , , , , , , ,

2 responses to “O facuram !

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bine te-am gasit, oltene!
    Imi facu placere sa aud ca suntem vecini. 🙂

    • Da mai Omule, ma bucur si eu, si se stie ca oltenii sunt cei mai destepti, cei mai „ai dracului”, cei mai iuti, pe scurt cei mai cei mai ! S-apoi daca nu ne laudam singuri, nu ne lauda „nimenea” ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s