Universul cu Enya   Leave a comment

Cautam sa va pun ceva muzica faina, si cred ca am gasit ceva potrivit, in timp ce o ascultati pe Enya, meditati la firul de nisip care suntem la scara Universului…

Si sa va spun un secret, poate ca e cineva care inca nu stie… Din cauza faptului ca Universul este in expansiune dupa BIG-BANG (se dilata si spatiul si timpul) iar viteza luminii este finita, fizic de pe Terra NU PUTEM VEDEA DECAT O PARTE A UNIVERSULUI – oricat de bune ar fi instrumentele noastre !

Si stiti care este fractiunea potential vizibila a Universului fata de ansamblul lui ? CAM CAT REPREZINTA UN ATOM FATA DE PARTEA VIZIBILA A UNIVERSULUI !!!

Si pe noi ne preocupa sa stim daca Universul este infinit (nu e, dar este colosal de mare), daca este singurul (aparent, nu exista niciun motiv sa fie singurul – Big-Bang-uri ar putea sa se produca oriunde, poate chiar si in actualul Univers), daca exista si alte dimensiuni decat cele pe care le experimentam (se pare ca exista, dar sunt extrem de „mici” si nu afecteaza senzatiile noastre macro). „Curiozitatea” pare o caracteristica fundamentala a omului !

De aici si o speculatie pe care o faceam intr-un alt post: dupa ce ne vom extinde civilizatia spatial si energia si resursele naturale vor fi abundente, vom „trai” la infinit in corpurile noastre cibernetice – atunci care va mai fi mobilul existentei ? Cred ca INFORMATIA ! Intr-un Univers finit dar colosal, va fi mereu ceva de descoperit !

Enjoy !

Reclame

Posted 28 septembrie 2011 by Liviutz in Muzica&Poezie, Stiinta

Tagged with , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s