Profitati de ocazie: exorcizare pe gratis !   Leave a comment

Exorcistul de Malta (FOTO: http://www.opiniatimisoarei.ro)

Citesc cu mare incantare pe net ca „Preotul exorcist de la Arhidieceza din Malta a aterizat la Timisoara pentru a vindeca (de orice boala ?), a elibera (de draci ?)  şi a dezleaga (cununiile sau de blesteme probabil, la concurenta cu adevarata fiica a mamei Omida !). Nu stiu daca vindeca si de virusi informatici, chiar am mare nevoie !

Exorcizarile astea merg pe acelasi calapod: victimele, bieti amarati bolnavi ba de epilepsie, ba de schizofrenie, psihotici, etc,  de obicei sunt legati de pat. Normal ca atunci cand vad un personaj fioros care arunca cu apa, vorbeste-n dodii si te paleste cu crucifixul, incep si ei sa se agite. Dupa un interval mai lung sau mai scurt, epuizarea il da gata pe amarat si se linisteste.  Este momentul in care popa declara succesul operatiunii si isi cere drepturile: parai, cocosei sau macar un curcan ceva acolo.

Ma uit la el si nu prea imi pare valabil in comparatie cu ai nostri, pai Marele Exorcist de la Tanacu alunga diavolii numai cand se incrunta la ei ! Bine, este adevarat ca nici exorcizatii nu scapau cu viata, isi dadeau duhul odata cu impelitatii – din cauza asta prietenul nostru exorcizeaza azi doar detinuti !

Marele Exorcist de la Tanacu in fata Legii (foto: Realitatea.net)

Intr-un reportaj  PRO TV am vazut cum sute de oameni vin in fiecare saptamana in comuna Mosuni, din Sfantu Gheorghe, la parintele Cristian Pomohaci pentru a fi exorcizate dupa slujba de vineri noapte. Parintele exorcizeaza chiar si bebelusi. “Copilul acela micut il avea pe diavol in el. Un blestem sau o satana”, se justifica parintele. Pentru serviciile acestuia, credinciosii platesc bani grei.

Un alt loc în care persoanele considerate indracite sunt aduse pentru exorcizari este comuna Reviga, din judetul Ialomita, unde parintele bisericii este considerat expert în domeniu, iar ca el mai sunt si altii.

Uluit (dar si scarbit) de adancimile prostiei de care dau dovada atatia semeni, am citit azi pe Scientia un articol revelator:

„Modul de gândire ştiinţific nu apare natural. Asemenea unei limbi străine, el trebuie învăţat, stăpânit şi practicat continuu. În multe privinţe, știința sfidează “bunul simţ”, deoarece necesită depășirea înclinaţiilor noastre naturale către prejudecată (tendinţa de a lua în seamă dovezile ce susţin ipotezele noastre şi de a le nega sau înlătura pe cele contradictorii), realismul naiv (convingerea eronată că lumea este exact aşa cum o vedem) şi prejudecăţile conexe. Fără instrumentele gândirii ştiinţifice pe post de protecţie împotriva acestor erori, chiar şi oamenii educaţi se pot lăsa păcăliţi.”

Asta este dragilor, gandirea critica este un instrument logic care trebuie invatat la scoala, dar ce sa te faci cand la scoala inveti despre geneza pe baza de bagheta magica, ingeri asexuati, draci impelitati, invierea mortilor, despartirea apelor, etc, etc. CUM SA APLICI RATIONAMENTUL CRITIC cand te plesneste cu indicatorul daca pui intrebari „neavenite”  – pe principiul CREDE SI NU CERCETA ?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s