Nu exista „NIMIC” !   Leave a comment

Ce parere aveti de o asemenea afirmatie ? Nu, nu este o idee filozofica, este o realitate stiintifica care decurge din actualele cunostinte despre Univers! Daca extrageti toata materia dintr-o CUTIE, pana la vidul cel mai avansat, cutia este goala ? NU, CUTIA RAMANE PLINA, numai ca s-a schimbat compozitia interiorului acesteia !

Doua sunt premizele care conduc la aceasta consecinta:

– Actualele observatii facute asupra Universului au stabilit urmatoarea compozitie: 74% „energie intunecata„, 21% „materie intunecata„, 5% materie barionica, adica materie obisnuita. Acum, daca scoatem din cutie materia obisnuita pana la vidul cel mai inaintat, e limpede ca ramanem cu restul de 95% – chit ca inca nu cunoastem natura acestor componente !

– O alta dovada vine din mecanica cuantica. Principiul incertitudinii al lui Heisenberg spune ca nu putem cunoaste simultan si pozitia si energia unui sistem – deci in niciun caz energia din interiorul cutiei nu poate avea valoarea cunoscuta 0 (zero) ! Atunci, daca nu este zero, inseamna ca acolo este CEVA, deci NIMICUL NU EXISTA ! Mai mult, putem extrage energie din acest nimic – dupa cum v-am prezentat in postul anterior !

Cam acestea sunt ideile prezentate in acest clip preluat dupa New Scientist (asteptati sa se incarce !):

[gigya src=”http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1″ bgcolor=”#FFFFFF” flashVars=”videoId=1291011593001&playerID=2227271001&playerKey=AQ~~,AAAAADqBmN8~,Yo4S_rZKGX0rYg6XsV7i3F9IB8jNBoiY&domain=embed&dynamicStreaming=true” base=”http://admin.brightcove.com” name=”flashObj” width=”486″ height=”412″ seamlesstabbing=”false” type=”application/x-shockwave-flash” allowFullScreen=”true” swLiveConnect=”true” allowScriptAccess=”always” ]

Parerea mea de simplu muritor, este ca acest efect are legatura cu anumite caracteristici ale Universului care ne scapa inca – fie vibratia particulelor fundamentale in extradimensiuni suplimentare microscopice, fie, conex, ne scapa insasi structura fina si obscura a spatiului si timpului creata in momentul Big-Bangului. Ba, mai mult, atata vreme cat nu cunoastem natura acestor energii si materii „negre” care compun 95% din Univers, nici nu cred ca putem fi siguri ca acestea au fost create de catre Big-Bang – poate ca existau si inainte…

Dupa cum vedeti, stiinta mai are inca multe necunoscute, dar primul pas spre cunoastere este SA STII CE NU STII !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s