Calea Lactee inghite Sagetatorul   Leave a comment

Din ciclul „mari catastrofe si apocalipse” va mai anunt una:  Suntem pe cale sa ramanem fara zodia Sagetatorului ! Ce-o sa faca atatia amar de oameni nascuti in aceasta zodie, habar n-am, dar nu-i vad bine !  Sunt afectate si o groaza de „astroloage”, gen eterna Neti Sandu – va dati seama ca o sa le reduca salariul cu 1/12, si de data asta Basescu n-are nicio vina !

Prelucrare artistica: Calea Lactee sfasie Sagetatorul (in stanga cu portocaliu). Pozitia Soarelui nostru este marcata cu galben. (sursa: dailymail.co.uk)

Dar sa vedem despre ce este vorba: Sergey Koposov si Vasily Belokurov, astronomi la Universitatea Cambridge (Marea Britanie), studiind distributia a peste 13 milioane de stele din apropierea galaxiei noastre, au descoperit ca din mini-galaxia Sagetatorului s-au desprins doua „rauri” de stele care orbiteaza Calea Lactee.

Se pare ca in ultimii 500 de milioane de ani, constelatia Sagetatorului si-a pierdut intregul bagaj periferic de gaz stelar si jumatate din stele, capturate de forta gravitationala mai mare a galaxiei noastre. Pe scurt, este vorba de un fenomen firesc in Univers : pestele mai mare il inghite pe cel mic !

Acest fenomen celest poate parea minunat pamantenilor, dar exista un amanunt care a scapat cercetatorilor (li se cam intampla rusilor, mai pierd cate un satelit, cate o racheta…) :  o sa vina vremea cand va fi atrasa in galaxia noastra si gaura neagra din centrul constelatiei Sagetatorului, iar dupa calculele mele sageata acestuia tinteste chiar soarele nostru !

Sa se consemneze ca am fost primul care a anuntat asta si raspanditi vestea pe Facebook si Google+, o noua apocalipsa s-a ivit la orizont, gaura neagra ne va lovi intr-o marti  la ora 13… peste 1.5 miliarde de ani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s