Extraterestrii si democratia   2 comments

Haideti ca v-am bagat in ceata cu titlul asta 🙂 ! Nu, telescoapele terestre nu s-au imbunatatit in asa masura incat sa observe sistemele democratice de pe alte planete – va anunt imediat daca se intampla asta. Iata care este de fapt legatura:

– Marea democratie americana, are, ca si noi de altfel, o lege privind accesul la informatiile de interes public. In virtutea acestei legi, o organizatie civica americana numita „Paradigm Research Group” a solicitat oficial administratiei americane (chiar administratiei Obama de la Casa Alba) sa afirme daca SUA a avut contacte cu vreo civilizatie extraterestra.
– Raspunsul a fost previzibil dezamagitor, Casa Alba a raspuns cam asa:

„ Guvernul american nu are nici o dovada ca, in afara planetei noastre, exista vreo forma de viata si nici nu are cunostiinta ca vreo forma de viata extraterestra sa fi contactat vreun membru al rasei umane.

In plus, nu exista nici o informatie credibila care sa sugereze ca astfel de dovezi sunt ascunse opiniei publice.
Cu toate acestea, Guvernul SUA nu respinge ideea ca in afara spatiului extraterestru ar exista viata sub diferite forme. De altfel, exista o serie de proiecte coordonate de Guvernul SUA prin care intentionam sa intelegem viata in spatiul extraterestru (SETI, Misiunea Kepler, Misiunea MSL – Curiosity).

De asemenea, anii de studiu ne-au confirmat ca sansele de a contacta viata inteligenta in Univers sunt aproape inexistente din cauza distantelor implicate care ne despart de posibilele planete ce ar putea sustine viata.
In ceea ce priveste speculatiile, nu avem dovezi credibile ca exista prezenta extraterestra, aici, pe Pamant.”

Bineinteles, „Paradigm Research Group” a reactionat negativ in urma acestui raspuns, afirmand ca este „inacceptabil” si „probabil redactat de un functionar „low-level„. Asa ca teoria conspiratiei isi vede mai departe de drum, mai mult de 50% din americani cred in extraterestrii si mai mult de 80% cred ca guvernul ascunde realitatea in acest domeniu.

Noi, aici pe dulcile plaiuri mioritice, stim precis ca exista martieni de la conlocuitorii nostri bruneti, care s-au imprastiat in toata lumea cunoscuta si au mers chiar mai departe (e stilul lor sa nu se impiedice de reguli si legi) ! De unde stiu ? Iata aici DOVADA !

Reclame

2 responses to “Extraterestrii si democratia

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bună ! Pot spune că sunt foarte interesată de „paranormal” dacă se poate spune si aşa . Ador articolele despre extratereştri şi tot ceea ce nu vezi zilnic . Continuă tot aşa !

  • Buna Dana, bine ai venit !

   Paranormalul are in mod cert o atractie prin aura de mister, dar eu iti recomand ca mai intai sa deprinzi un bagaj stiintific, altfel o sa cazi prea usor in facil si o sa fi privita ca naiva.
   Indeobste, fizica si chimia explica manifestarea materiei si energiei – iar cand este vorba de paranormal, o buna parte din fenomene sunt psihologice, manifestari ale sistemului nostru senzorial imperfect !
   De pilda, noi NU VEDEM CU OCHII, ci cu mintea, iar ea COMPLETEAZA ELEMENTELE LIPSA CU INFORMATII STOCATE IN MEMORIE, asa ajungi sa crezi ca ai vazut un inorog, acolo unde nu este decat un cal in spatele crengilor unui copac ! 🙂

   Iti urez mult succes cu noul tau blog si iti stau la dispozitie pentru intrebari – dar te avertizez ca eu ma aflu pe baricadele stiintei, aici (aproape) orice poate fi explicat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s