5 ani fara Motu’ Pittis   Leave a comment

Timpul zboara ingrozitor de repede, imi aduc aminte ca azi stirea din presa ca Motu este la spital si „familia cere discretie”. A fost clar ca nu e de bine, dar sfarsitul a venit fulgerator de repede. Cancer la prostata …

Iata cateva cuvinte preluate din Adevarul de azi:

Florian Pittiş s-a născut pe 4 octombrie 1943, la Bucureşti. Moţu, aşa cum era Pittiş alintat în copilărie de bunica sa (pentru că era primul nepot şi cel mai alintat), a fost unul dintre membrii fondatori al Cenaclului Flacăra. În perioada 1992-2000, a făcut parte din grupul Pasărea Colibri. Vocea sa a însoţit, vreme de aproape două decenii, emisiunea TeleEnciclopedia.

Publicul l-a putut vedea şi pe scena Teatrului Bulandra, în nenumărate piese, printre care: „Hamlet” (regia Alexandru Tocilescu), „Elisabeta I” (regia Liviu Ciulei), „Bună seara, domnule Wilde” (regia Alexandru Bocanet), „Lungul drum al zilei catre noapte” (regia Liviu Ciulei), „Titanic Vals” (regia Toma Caragiu) şi „Antigona” (regia Alexandru Tocilescu).

Florian Pittiş a şi regizat câteva spectacole, printre care „Cum se numeau cei patru Beatles”, de Stephen Poljakoff, „Black and White”, de Keith Waterhouse şi „Câinele grădinarului”, de Lope de Vega. Printre filmele în care a jucat se numără „Gioconda fără surâs”, „Adio”, „Draga Nela”, „Mama”, „Veronica se întoarce”, „Înnebunesc, şi-mi pare rău” şi „Serenada pentru etajul XII”.

Prin emisiunile sale radiofonice, Pittiş a contribuit la popularizarea muzicii pop-rock. El a lansat şi condus primul post de radio online al Societăţii Române de Radiodifuziune, http://www.radio3net.ro.

 

Iata-l pe maestru recitand cu vocea-i unica Cugetarile sarmanului Dionis de Mihai Eminescu:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s