Fosile politehnice, comerciale si republicane   Leave a comment

O splendoare de vierme plat ! (metropotam.ro)

Cred ca multa lume isi aduce aminte ca statia de metrou Politehnica este pavata cu marmura (de Ruschita, cred, pentru ca e rosie) continand o groaza de fosile interesante din Cretacic, adica mai vechi de 65 de milioane de ani – epoca in care dinozaurii isi traiau declinul si mamiferele ascensiunea.

Iata de pilda acest superb vierme plat – un reprezentant al unei clase revolutionare de vietuitoare extrem de vechi si de diverse, fiind printre primele care au invatat sa se deplaseze in cautarea hranei, primele la care a aparut un sistem nervos, un creier si niste ochi !

Ca sa va cimentez aceasta informatie in memorie, va amintesc ca din aceasta clasa de mare succes fac parte si niste creaturi dragute cum sunt lipitorile si teniile ! (O tenie poate sa ajunga si la 10 metri , incolacita in intestinele victimei ! Lipitoarea secreta un anestezic ca sa nu simti muscatura si dintr-o „sorbitura” poate trai si un an !)

Un alt muzeu involuntar este Centrul Comercial Auchan din Militari (Bucuresti – pentru conformitate). De mai mult timp doream sa va atrag atentia ca magazinul este pardosit cu marmura (calcar lustruit ?) plina de fosile foarte diverse, o lectie de istorie naturala pe care trebuie sa o predati musai copiiilor dvs. – fie si in drum spre dulciurile de sarbatori.

Astazi am reusit sa fac cateva poze pe fuga (promit sa revin cu unele clare). Iata ce am reusit sa „pescuiesc” intr-un singur minut, la numai la cativa metri de la intrare :

melcii (amoniti – dupa stiinta mea), extrem de numerosi;  un vierme cilindric; un stilet neindentificat; o coroana la fel de neidentificata;  un „rinichi” – iertata sa-mi fie ignoranta, poate intervine un specialist si le identifica;

Asta si alegerile din SUA imi aduc aminte de declaratiile recente ale congresmanului republican Paul Broun – medic de profesie:

“Cuvântul Domnului e adevărat. Am ajuns să pricep asta. Toate lucrurile acelea pe care le-am învăţat despre evoluţie, embrion şi teoria Big Bang, toate astea sunt minciuni izvorâte direct din iad !”
“Există multe informaţii ştiinţifice pe care le-am descoperit, în calitate de cercetător, care arată că Pământul este de fapt foarte tânăr. Nu cred că are mai mult de 9.000 de ani. Cred că a fost creat în cele şase zile, aşa cum le ştim. Asta spune Biblia.”

Bai nea Caisa, congresmanul lu’ Peste, ia da mata o tura prin Auchan ca sa vezi cum arata niste fosile de zeci de milioane de ani ! Sa vezi tu cum era Pamantul in vremea cand Dumne -Zeul nu fusese inventat, pentru ca stramosii tai erau in stadiu de proiect incipient sub forma unor soricei ingroziti de tropaiturile dinozaurilor !!

Iar de asa fosile demne de Evul Mediu sa fugim unde-om vedea cu ochii, ca cica decerebratul asta este un membru important al Comitetului Congresului pentru Stiinta, Spatiu si Tehnologie, coleg cu alt congresman republican celebru de stupid – Todd Akin,  care afirma cu seninatate ca „victimele violurilor recunoscute (sic !) nu raman insarcinate, pentru ca trupurile femeilor au mecanisme care impiedica procesul sa aiba loc” si ca toata lumea stie asta !

Nu ne ramane decat o alternativa, asa ca Forza Obamaaaaa !

Later edit: Obama a invins, chiar daca fara entuziasmul de acum 4 ani. Mi-a placut ce a declarat celebrul economist Nouriel Roubini- cel care a pronosticat criza cu cativa ani inainte:

„Alegerea lui Obama e o înfrângere majoră pentru ciudaţii din Tea-party, pentru fanaticii religioşi, pentru băştinaşii anti-imigranţi, creaţioniştii lunateci şi pentru adepţii taberei voodoo”, scrie el pe Facebook.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s