Reviste straine electronice C&S gratuite   Leave a comment

V-am prezentat intr-un articol anterior 2 reviste online romanesti gratuite, dedicate plantelor suculente. Revin astazi cu sectiunea „reviste straineze”:

– La sesizarea lui Eduart, mentionez revista electronica realizata de celebrul site cactusistic „Au Cactus Francophone„. Revista se numeste SUCULENTOPIA !

– O revista de inalt nivel calitativ si stiintific este CACTUS EXPLORERS, ajunsa deja la numarul 6 ! Redactor sef este cunoscutul GRANHAM CHARLES, de care ma leaga o amintire placuta: undeva prin deceniul ’90, dupa o calatorie la Paris, am achizitionat un fain compendiu cactusistic publicat de Clive Innes si Granham Charles. Si pentru ca isi publicase inclusiv adresa postala, i-am scris lui Charles o scrisoare entuziasta. Vreun an nu s-a intamplat nimic, de fapt nici nu asteptam vreun raspuns – dar totusi acesta a venit pana la urma ! Granham Charles isi cerea scuze ca nu mi-a putut raspunde mai devreme dar abia se intorsese dintr-o calatorie in raiul cactusilor – Mexicul, si ca dorea „sa mai auda de mine” ! Am fost foarte bucuros, va inchipuiti !

– Tare de tot este si revista nemteasca AVONIA, plina de informatii de prima mana privind suculente – in special africane ! Din pacate pentru mine, nu pricep o iota din limba lui Goethe..

– O revista foarte consistenta (atentie la dimensiunile fisierelor) este si SCHUTZIANA – The Gymnocalycium Online Journal, un deliciu pentru iubitorii floriferilor „gymnocalici” ! A ajuns in prezent la volumul 3  – in josul paginii aveti si numerele precedente.

– Din SUA, remarc simpaticul newsletter al puternicului club Tucson Cactus and Succulent Society !

– Tot la sugestia lui Eduart (unul din editorii revistei Xerophilia prezentata in articolul precedent) sesizez si materialele gratuite de pe site-ul superbei reviste italienesti Cactus&Co – care poate fi achizitionata numai prin abonament. AICI gasiti sectiunea gratuita cu carti, de AICI puteti copia cateva numere gratuite din revista si AICI puteti frunzari on-line inca alte cateva numere ale revistei.

– Nu in cele din urma, va reamintesc uriasa baza de date cu literatura C&S gratuita gazduita de celebrul AU CACTUS FRANCOPHONE ! Nu cred sa aveti timp in aceasta viata sa cititi tot ce o sa gasiti aici !  Enjoy !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s