Brosuri Scientia: „Istoria Pamantului” si „Sistemul Solar”   Leave a comment

Pe portalul Scientia.ro sunt cativa oameni care lupta pentru educarea stiintifica a publicului roman, reprezentand o reduta aproape singulara in fata asaltului cotidian al pseudostiintei, al religiei, al manelismului si in general al prostului gust care a invadat societatea romaneasca.

Din numeroasele initiative ale echipei Scientia, va semnalez astazi 2 brosuri excelente realizate de Gabriela Costache (bravos Gabriela !), tocmai bune pentru un proiect la geografie, biologie sau stiintele naturii: Sistemul Solar si Istoria Pamantului.

wiki_planets

Din prima brosura veti afla cum s-a format Sistemul Solar, Soareleplanetele si unii dintre satelitii lor, de unde vin asteroizii si cometele, etc. Aceasta brosura poate fi downloadata de AICI.

Din a doua brosura aflam care sunt etapele formarii Pamantului, erele geologice in contextul aparitiei si evolutiei Vietii, evolutia Omului, alte aspecte particulare privind istoria naturala a Terrei. Aceasta brosura poate fi downloadata de AICI.

Privind aceste fapte dintr-o perspectiva de ansamblu, devine limpede ca Universul evolueaza guvernat strict de legitatile generate de proprietatile sale. Din asta rezulta ca ceea ce se intampla „AICI„, se intampla cu siguranta in mod asemanator si „ACOLO„, caci principiile se aplica uniform. Precis ca in alt colt de Univers, o alta creatura tacane in momentul acesta la tastatura utilizandu-si cele 8 tentacule ! 🙂

Tulburator este faptul ca legitatile Universului pot conduce la aparitia unei fiinte care intelege principiile care guverneaza materia din care provine si, mai mult, le poate si manipula in sensul in care dorestedeturnand sensul initial exclusiv natural ! Exemple in aceste sens pot fi asistenta medicala, selectia artificiala a plantelor si animalelor utilizata in agricultura, ingineria genetica in toate aspectele sale, etc.

Secretul este ca Omul sa-si inteleaga rolul mesianic si sa-l exercite cu intelepciune, macar la nivel „intelepciunii” impersonale care a ghidat evolutia materiei pana in punctul in care am devenit constienti de noi insine ! Iar daca vom esua,  NU NE VA PLANGE NIMENI, ca doar in alt colt de Univers o alta creatura tacane in momentul acesta la tastatura utilizandu-si cele 8 tentacule – the show must go on ! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s