Biserica si Art. 215 Cod Penal   Leave a comment

Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.” Art. 215 Cod Penal, alin 2.

Mi-a atras atentia o informatie care a aparut de mai multe ori prin presa, un avocat argesean a dat in judecata mai multi preoti pentru esecul unei slujbe avand ca scop indepartarea spiritelor malefice (a se citi „draci impelitati”) care il asalteaza si ii provoaca o sumedenie de efecte neplacute, printre care, citez: „cucuvele pe balcon, abur rece pe la nas, muşte, ciori la geam, unde în urechi, dureri de cap, înţepături în piept„, etc.

Testeaza-ti credinta

Dincolo de un zambet involuntar, cred ca ar trebui sa analizam serios daca din punct de vedere legal omul nu are cumva dreptate – mai ales ca legea este punctul forte al domnului avocat. Ia sa vedem:

– a solicitat clientul o slujba „de exorcizare” ? Solicitat !
– i s-a prestat o slujba adecvata de catre personal in uniforma profesionala (sutana), membru onorabil si recunoscut al Bisericii Ortodoxe ? Prestat !
– i-a fost platit onorariul cuvenit ? Platit ! (sper ca a eliberat si chitanta, caci altfel intra si la „evaziune fiscala” !)
– si-a produs slujba efectele asteptate si platite ? Nexam !

Pai atunci, cum asa ? Si bantuit si cu banii luati ?! Ce calitate au avut serviciile prestate ? A fost o slujba a imputernicitului Domnului pe Pamant sau a fost doar un descantec cum poate sa faca orice vrajitoare-ghicitoare fara diploma ? Si daca vrajitoarele care au tepuit-o in mod asemanator pe Zavoranca (plus alte inalte personalitati, am auzit ca era si Geoana pe lista) au fost incarcerate pentru inselatorie, nu este firesc sa fie inhatat si tipul in sutana ?

Acum ei se apara acuzand omul ca nu e in toate mintile, dar nu sufla o vorba despre efectul nul al slujbei si privind banii incasati ! Si de nenumaratele cazuri asemanatoare in care naivilor si disperatilor li se iau banii degeaba (ei, nu chiar degeaba, asa iese un mertan, o viluta, etc). Cand avocatul vorbeste de draci si ingeri, de spirite s.a.m.d.,  sutanele negre zic ca-i nebun, dar cand ei isi recita litaniile repetand aceleasi traznai se vor sanatosi la cap …

Caci cu exceptia slujbelor de inmormantare (este indiferent ce bombane popa pe-acolo, mortul de la groapa nu se mai intoarce), situatia poate fi extrapolata si la alte servicii bisericesti… de pilda daca la botez ii ureaza sanatate copilului si cand colo el raceste in cristelnita sau atunci cand la cununie  ureaza mirilor ani multi in cuplu dar ei se despart in luna de miere, etc, etc – in toate aceste cazuri preotii pot fi dati in judecata pentru inselaciune !

Desigur, ei pot sa dea vina si pe Dumnezeu din cer, pe principiul ca „Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului laudat – eu sunt mic nu stiu nimic, Tata taie capra-n pod „, dar a cui e vina daca Dumnezeu este orbo-surdo-mut, nu a celui care este platit pentru medierea rugaciunilor ? Caci altfel, la ce bun mai sunt popii – daca ori se roaga ei contracost, ori te rogi tu pe gratis iar e totuna – efectul ramane fix zero ?

Q.E.D., inselaciune pe toata linia !

PS: Stire bomba de ultima ora : Gigi Becali a reclamat calugarii de pe Muntele Athos la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, intrucat a donat in zadar 1.000.000 de euro cash, Steaua tot a pierdut calificarea in dauna lui Chelsea Londra

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s