Dedicatie pentru englezi – Immigrant song   Leave a comment

Se apropie vertiginos data de 1 ianuarie 2014, ziua in care „Ioropa” va fi nevoita sa ridice orice restrictie asupra circulatiei fortei de munca – practic abia atunci vom fi europeni cu acte in regula. Vom putea aplica pentru orice slujba si vom concura forta de munca locala, obisnuita cu salarii mai mari decat noi – va dati seama ca sunt multi acolo care ne privesc cu ura si-si smulg parul din cap la gandul ca au fost de acord cu aderarea noastra.

Pe ultima suta, incearca sa ne bage bete in roate cu Schengen-ul, cu motive reale ce-i drept, dar care nu au contat in fata politicului atunci cand am aderat la Uniune. Si sa fiu sincer, eu cred ca i-am cam pacalit pe vestici, i-am momit cu piata noastra de consum si alte oportunitati (care au si fost speculate- nimic de zis) si au uitat ca va veni iute vremea in care o sa ne ridicam corturile in Trafalgar Square – hmm, mai ales unii dintre noi.

Istoric vorbind, mie mi se pare ca romanii au fost din nou foarte abili, asa cum au facut incepand cu jocul la doua capete in cazul Micii Uniri (Cuza+Carol I), apoi asa cum in primul razboi mondial au ales tabara castigatoare pe ultima suta si-am facut Romania Mare, apoi cum ne-am descurcat (cat de cat) ca invinsi sub cizma ruseasca in anii socialismului de fatada.

Intrarea rapida in UE a fost o lovitura maestra a politicienilor nostri – care trebuie apreciata in ciuda pacatele lor. Caci acesta este trendul pe plan mondial, coagularea de blocuri economice care sa reziste concurentei acerbe venita din extremul orient – in special China (urmeaza India). Iar pe mine ma lasa rece cei (din ce in ce mai putini) care se bat cu pumnul in piept tipand ” – Baaaa, eu sunt Rrrroman, mie nu-mi comanda nimeni la mine in tara !„. Acele vremuri au trecut, acum conteaza mai mult ca nu mai sunt nevoit sa mor de foame la mine in tara ci pot sa ma deplasez 1000 de km spre Vest si sa primesc un salariu decent si sa traiesc fara stresul intretinerii lunare de la bloc.

Revenind, „englejii” au inghitit galusca, degeaba se mai agita acum ! Ca de la englez la englez, le dedic Imigrant Song de la LED ZEPPELIN ! 

Aaaaaaaahhhhhhh aaaaaaahhhh !
We come from the land of the ice and snow,
From the midnight sun where the hot springs blow.
The hammer of the gods will drive our ships to new lands,
To fight the horde, singing and crying: Valhalla, I am coming!

On we sweep with threshing oar, Our only goal will be the western shore.

Aaaaaaaahhhhhhh aaaaaaahhhh !
We come from the land of the ice and snow,
From the midnight sun where the hot springs blow.
How soft your fields so green, can whisper tales of gore,
Of how we calmed the tides of war. We are your overlords.

On we sweep with threshing oar, Our only goal will be the western shore.

So now you’d better stop and rebuild all your ruins,
For peace and trust can win the day despite of all your losing.
Uuuuuh uuuuuh uuuuuh !
Uuuuuh uuuuuh uuuuuh !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s