Romania Evului Mediu   Leave a comment

Am niste noutati de la Institutul National de Statistica pentru aceia care se bat cu pumnul in piept ca sunt rrromani verzi, ca ai nostri sunt cei mai destepti de pe mapamond si ca Romania este cea mai mandra floare intre tarisoarele planetei, urmare a faptului ca ne tragem direct din marele Burebista (apropo, cred ca dacii erau niste analfabeti, n-au reusit sa ne lase niciun text scris).

Va amintiti ca la Recensamant am declarat si date privind locuinta. Ei bine, avem rezultatele partiale – care ar trebui sa fie socante pentru cei care vad romanii in roz si cu un nimb deasupra capului. Hai sa analizam cifrele:

Patrscan1

doar 61,9% dintre gospodarii au baia in locuinta. Deci asta inseamna ca vreo 8 milioane dintre romani, orbecaiesc noaptea pana in fundul curtii, acompaniati de urletul fiarelor, in adierea crivatului sau a ce vanturi mai sunt ei blagosloviti p-acolo. Nu vreau sa ma gandesc ce se intampla cand li se inzapezeste privata.

doar 65,1% dintre locuinte au canalizare. Apele uzate ale celorlalte se scurg in gradina (taman bine, pentru ca unii fac agricultura biologica si majoritatea cultiva pentru autoconsum), in raul din spatele casei (captat putin mai jos pentru apa potabila a orasului) sau de-a dreptul in marginea drumului.

doar 66,7% din locuinte sunt alimentate cu apa potabila. Restul se descurca pe cont propriu, caci sacagii n-am mai vazut de ceva timp, dar nu demult. Mai un izvor cristalin (care izvoraste din curtea vecinului din deal, si el fara canalizare), mai un put antic la margine de drum, vecin cu grajdurile gospodarului de alaturi (de unde si frecventa mare a intoxicarilor cu nitriti la bebelusi), se descurca omul, ca d-aia exista doftori pe lumea asta.

doar 84,6% au bucatarie in locuinta. Presupun ca restul sunt abonati la picnicuri, gratare si mici – merge si in balcon, la o adica. Intr-adevar, picnicul ar trebui sa ne fie sportul national, ar trebui sa apara un mititel si pe drapel.

Ehehe, cam asta-i Romania noastra, rupta din Rai si ocrotita de mama Lui, Maria. Daca ati uitat, va reamintesc ca am mai vorbit si de alte legende, de pilda cum este invatamantul nostru cel mai tare din lume in corelatie cu procentul de credinciosi (Tara manelistilor si pupatorilor de moaste), cum suntem noi „fruncea” in UE (Romania, cea mai saraca tara din UE), s.a.m.d.

Nu va scot ochii cu aceste adevaruri dureroase doar pentru ca ne sta bine cu cenusa in cap, ci pentru ca sa ordonam scara valorilor si sa constientizam ca mai e FOARTE MULT PANA DEPARTE, sa lasam gargara si sa facem presiuni asupra politicienilor sa mai si indeplineasca ce au promis, realizari concrete, nu numai suturi in botul inamicilor politici. Sunt ministrii pe domenii cheie al caror nume il auzim doar de doua ori in viata noastra: la investire si la demitere. Dar salariu, pentru ce au luat ? Dar Primul-Ministru, pentru ce i-a numit acolo ? Pai da socoteala, tovarase !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s