Vatican Breaking News: Ateii se pot mantui ! Sau nu …   Leave a comment

Noul Papa este un tip simpatic, are dezinvoltura unui popa de tara care „le potriveste” dupa cum il mana inspiratia momentului, astfel incat sa impace si capra, varza, chiar si lupul. Ce doctrina, ce farafastacuri, important este sa fii popular !

Pope Francis

Acum cateva zile, in timpul predicii de dimineata (moment in care vorbeste liber, fara discurs oficial avizat de staff-ul Vaticanului), in spiritul cosmopolit al religiei crestine, Papa Francisc a declarat ca Isus s-a sacrificat pentru toata lumea, indiferent de confesiune. El a solutionat si o situatie complicata – cea a ateilor care se incapataneaza sa ramana liber-cugetatori, i-a rezolvat si pe acestia declarand ca „faceti bine si vom gasi un punct de intalnire”. Asta imi seamana bine cu principiul machiavelic „daca nu poti sa-i invingi, atrage-i de partea ta” sau mai cunoscutul principiu biblic „fa-te frate cu dracu’ pana treci puntea” 🙂 .

In orice caz, porumbelul alb care i-a iesit din gura Papei a starnit valuri de satisfactie in randul hoardelor ateiste, disparand subit una din principalele temeri care le amara acestora viata, respectiv perspectiva unor indelungi tratamente balneoclimaterice la cazan (eu prefer La Cazane). Extazul acestora n-a picat insa deloc bine teologilor Vaticanului, care s-au grabit sa retracteze, asigurand ca toti cei care nu adera la Biserica (a lor, desigur) au rezervate locuri in fata in diavoleasca instalatie.

Pentru stiinta presei romanesti – unde unul scrie si 1000 preiau articolul la pachet cu toate prostiile din el (se stie, numai titlul conteaza !) – Thomas Rosica asta care si-a permis sa-l contrazica pe Papa NU ESTE PURTATORUL DE CUVANT AL VATICANULUI, este doar un prelat canadian care scrie des in presa religioasa – deci inca mai sunt sperante pentru noi, ateii 🙂 !

Desigur, pozitia oficiala a Vaticanului (daca va exista una si nu vor pune batista pe tambal, asa cum cred eu) nu poate sa fie cea de recunoastere a „mantuirii” de facto pentru toata lumea, caci si-ar taia craca de sub picioare. Totusi, atitudinea nuantata a Papei a fost salutata de organizatiile umaniste ca un semnal de inmuiere a pozitiilor dure ale nemtalaului dinaintea lui – pozitii care n-au facut decat sa accentueze declinul firesc ale numarului de crestini practicanti. Iar noua ateilor, atitudinea Papei ne da sperante ca mai poate fi adus pe calea ratiunii si sa accepte ca religia nu este decat iluzionism in masa si o adevarata piatra de moara pentru tanara civilizatie umana. O boala a copilariei, ca sa citez un clasic, beleaua este ca doctorii au cota parte la serviciile funerare, asa ca vindecarea ar putea sa mai astepte !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s