Esecul Statului FBR   Leave a comment

Hai, recunoasteti ca ati intrat ca sa vedeti ce inseamna Statul FBR ! 🙂  Iaca:  Statul Falimentaro-Bisericesc Roman !

Cazul Iuliei (si se pare ca sunt multe „Iulii„) arata realitatea hada a Romaniei anului 2014. Dincolo de agitatia media fireasca, trebuie sa tragem concluzii si sa punem degetul pe rana, aratand slabiciunile unei societati frante intre conservatorismul bigot , politicianismul gaunos si modernismul european impus cu de-a sila de la Bruxelles. Haideti sa analizam cauzele acestui caz  – facut senzational de presa, dar mai comun decat credem:

Bilblia educativa

1.  Prima vinovata este Scoala, recte sistemul de invatamant romanesc ! Zecile de reforme administrative provizorii si incomplete n-au atins deloc esentialul : CURRICULUM-ul si SISTEMUL DE PREDARE ! Incremeniti parca pe vremea lui Hasdeu si Coanda, si azi continuam sa poluam mintea elevilor cu tone de cunostinte teoretice inutile – de la mii de detalii din biologie si geografie, la matematica abstracta la nivel universitar si gramatica limbii romane la nivelul unui filolog ! Iar modul de predare si evaluare incurajeaza acelasi invatat papagaliceste – nu tu proiecte de rezolvat in echipa (ce bine i-ar fi prins si Iuliei), nu tu teste grila,  nu tu stimulare logica, creativitate si simt critic !! Zdrobiti sub greutatea teoriei masive predate de un corp profesoral demotivat si scapat de orice supraveghere profesionala (era bine pe vremuri, azi mai vin inspectii doar in caz de scandaluri media !), copiii sunt orientati intr-o directie gresita si realmente nu mai au timp sa invete sa gandeasca constructiv si creativ.

Este scandalos, este jalnic, este patetic cum ne batem joc de viitorul Romaniei – producand niste zombii care uita curand ce au tocit, niste indivizi debusolati, obedienti, ilogici, lipsiti de simtul orientarii pe piata muncii ! Ca este asa, dovedesc impartialele teste PISA – noi care ne vedem desteptaciuni mondiale castigatoare de olimpiade, abia daca am urcat 4 locuri, de pe pozitia 49 pe pozitia 45 din 65 de tari evaluate  – adica la coada !  Cum putem sa avem niste ministeriabili (Abramburica este una din marii vinovati) atat de stupizi si nimeni sa nu fie tras la raspundere pentru acest dezastru ?! Si stiu si raspunsul: o atare modificare ar insemna o revolutie in intregul sistem de invatamant, incepand de la pregatirea profesorilor (si a profesorilor profesorilor) si terminand cu reformarea sistemului de predare, a manualelor si a dotarii didactice. Si cine sa faca asta ? Din interiorul sistemului ? Niciodata ! Ministeriabilii sunt preocupati doar de problemele sociale – sa reuseasca, cu vai cu chiu, sa plateasca acele amarate de salarii ale profesorilor, ca sa nu iasa astia in strada sa darame pretiosul lor guvern ! Atat !  Atlantida poate sa se scufunde, cetatenii sa se descurce…

Si stiti de ce luam calificative proaste la evaluarile PISA ? Pentru ca testele acestuia sunt croite pentru un individ modern, care stie sa se descurce in lumea reala ! Caci, la urma urmei, DE CE trecem tinerii prin sistemul de invatamant ? Ca sa devina destepti ? Ca sa devina culti ? NU FRATE ! Ca sa devina indivizi echilibrati si practic educati ! Care sa stie sa-si gaseasca un loc de munca, sa munceasca si sa plateasca impozite – contribuind la progresul general al societatii ! Si ar trebui sa mai invete cu totii si altele lucruri obligatorii pentru secolul 21: notiuni igienico-medicale, economico-financiare, informatica in pas cu vremea ! Asta ar insemna un absolvent de calitate, unul care sa se poata angaja in secunda 2 – aici sau aiurea, dupa cum ne ofera posibilitati dragii nostri guvernanti !

2. Al doilea vinovat: intreaga clasa politica, care (sic !) a cedat santajului BOR si a permis violarea mintilor tinere ale copiilor cu TREISPREZECE ANI DE RELIGIE IN SCOALA PUBLICA – aprofundand notiuni gen iad, draci, apocalipsa, cazane cu smoala, osanda vesnica, toate primite de la „bunul” dumnezeu ! Prozelitismul scarbos impus de BOR in scoala nu are nicio urma de moralitate crestina ! Nu accepta nici minimul de bun-simt, acela de a inlocui cvasi-obligativitatea Religiei predate de-a valma tuturor elevilor ai caror parinti nu se prezinta la scoala cu o cerere scrisa de retragere, cu sistemul logic de a depune cerere NUMAI parintii care doresc explicit ca fiii si fiicelor lor sa faca Religie (fapt oricum abuziv, este o incalcare a drepturilor copilului sa fie indoctrinati ideologic la varste cand NU AU DISCERNAMANT !). Este aceeasi metoda pe care o practicau hulitii comunisti – indoctrinarea copiilor la varste fragede !  Si BOR face caz ca „parintii doresc”, dar nu are curaj sa testeze asta printr-un sistem corect si transparent – sa vedem cati parinti doresc realmente Religia in locul unor alternative umaniste.

Better run more tests

3. A treilea vinovat – BOR si ciracii lor care au infectat Romania ! Mii de biserici si bisericute, manastiri, schituri si sihastrii au umplut toata tara ! Mai nou, am vazut imense cruci ridicate pe toate inaltimile. Asistam la o contrarevolutie bigota in secolul 21 – avansam ca racul, cu fata spre trecut ! Marele Cuza se perpeleste in mormant ! Asaltul patrafirelor negre asupra Statului laic se manifesta si prin imunitate in fata Legii: nu tu impozite, nu tu legislatia muncii, nu tu informare a autoritatilor in cazul „gasirii” unui minor ! Manastirile astea infiintate peste noapte pe tot felul de coclauri, au devenit no-man’s-land unde legea Statului nu ajunge, aici staretul aplica legea lui Dumnezeu dupa cum il taie pe el capul – si o afirma deschis !  Pai unde ne aflam, intr-un stat fundamentalist-crestin ? Sau ne intoarcem in Evul Mediu ?

Cazul Tanacu a fost un avertisment, va amintiti cand asa-zis-ul parinte Daniil si haremul lui de maicute obediente cu creiere spalate au aplicat unei tinere bolnave un „fructuos” ritual de exorcizare mortal, preluat de la alti sfinti parinti ortodocsi „plini de har” ?? Tot asa a fost si atunci, el stabilea cine ramane in manastire si ce „tratament” primeste !

4. In discutiile consecvente cazului Iuliei, am auzit adeptii BOR (mai nou combat si preoti pe forumuri – si sunt la fel de vehementi in replici ca toata lumea) spunand mieros: „-Si ce trebuia sa faca (duhovnicul, staretul), sa o refuze, sa o arunce in strada, sa o lase prada proxenetilor, etc ?” Mai tovarasi, oferiti o falsa solutie, au trecut vremurile alea primitive si obscurantiste cand omul nestiutor mergea la popa pentru orice: sa-i scrie sau sa-i citeasca o scrisoare, sa-i interpreteze „semnele”, sa-i rezolve o problema medicala sau psihologica, etc. Acum traim o alta epoca, exista autoritati profesionale competente care pot sa rezolve problemele in mod adecvat acolo unde Familia esueazaScoala, Sistemul medical, Serviciile sociale, etc. Ca acestea functioneaza subfinantat, ineficient, corupt sau cu sincope, este „meritul” guvernantilor, dar nu exista decat calea spre imbunatatire. Sunt destule state civilizate in care aceste servicii sunt extrem de puternice, acesta trebuie sa fie telul nostru (am auzit ca sunt si tari in care se exagereaza, e suficient doar zvonul ca ai copii cu probleme si au si intervenit !)

Religia nu este o solutie pentru Omul modern – evadarea din societate in iluziile bisericesti este un esec !  Religia face oamenii obedienti, ii face lenesi in gandire oferindu-le false si facile certitudini, le saboteaza simtul critic, ii face niste zombii care asteapta dreptatea doar pe lumea ailalta ! Cum poate un parinte normal sa-si duca copilul minor la un „duhovnic”  – persoana necalificata, fara studii de psihologie infantila, mai mult – potential periculoasa prin prisma falsei autoritati a sutanei ?

Statul trebuie sa puna urgent ordine in lucruri si sa interzica orice manipulare a minorului prin frecventarea oricaror „guru”, de orice natura, religioasa, politica, ideologica, etc. Si staretul care a mintit autoritatile trebuie pedepsit exemplar ! Protectia minorilor trebuie restabilita, religia trebuie sa ramana o preocupare a adultilor in cunostinta de cauza. AFARA CU RELIGIA DIN SCOLILE STATULUI ROMAN !

PS:  Printre altele, iata rezultatele urmarii prostesti ale unor ritualuri antice: http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-fetita-de-sapte-saptamani-a-murit-subit-la-scurt-timp-dupa-ce-a-fost-botezata-1084201.html . Si au fost si cazuri de inec in cristelnita, ultimul de care imi amintesc s-a intamplat in 2010, peste Prut : http://www.gandul.info/stiri/video-experienta-traumatizanta-la-un-botez-bebelus-in-soc-apneic-dupa-ce-este-scufundat-in-cristelnita-8901848

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s