Ultima victima a lui Isus   Leave a comment

Zilele astea asistam la inca un eveniment propagandistic confesional – Biserica Catolica aglomereaza calendarul cu inca doi sfinti declarati ad-hoc- recte doi fosti papi. Si uite asa, alaturi de cele din Biblii,  mai apare o legenda, in curand o sa se buluceasca naivii la moastele „Sfantului Paul” – in mod obligatoriu facatoare de minuni si mirositoare a mir.  Pur si simplu, niste oameni din carne si oase, niste functionari bisericesti care au murit cand le-a venit sorocul la fel ca oricare alt om, au fost proclamati sfinti de slujbasi vremelnici ai aceleiasi Biserici.

Un Papa Mare

In fine, papii astia macar au avut o viata cat de cat onorabila (daca este onorabil sa amagesti lumea, sa faci trafic de influenta si prozelitism), dar BOR-ul nostru a declarat sfinti si diversi domnitori romani, razboinici cruzi prin natura functiei – si doar pentru ca au fost darnici in donatii si au umplut tarisoara de biserici. Pai inseamna ca Gigi Becali este un candidat sigur la sfintenie, parca vad cum i se va construi o biografie de martir al credintei in puscariile capitaliste pe vremea cand invatamantul religios nu devenise inca 100% obligatoriu  in Republica Ortodoxa Romania.

Stimatii mei concetateni (macar astia care stiti sa cititi), priviti in jurul vostru, vedeti ceva miraculos ? Merge lumea pe apa ? Se trezesc mortii la viata dupa 3 zile ? Se aude de undeva „vocea cerului” ?  Cad obiectele in sus ? Nu fratii mei cugetatori, TOTUL, dar ABSOLUT TOTUL este perfect natural, respectand fara gres legile izvorate din proprietatile acestui urias Univers. Si faptul ca el este atat de urias si ca noi percepem numai o parte a lui nu trebuie sa ne tulbure, este tot o consecinta strict naturala. E foarte probabil sa nu atingem niciodata cunoasterea absoluta – dar asta nu este un motiv sa ne aruncam nestiinta si frustrarile in carca unuia sau mai multi zei antropomorfi, idoli venerati prosteste de stramosii nostri inculti.

Si apropo de obiectele care sunt atrase inevitabil in jos de deformarea gravitationala einsteineana a spatiului-timpului – dupa zeci de milioane de victime ale razboaielor confesionale (in fapt politice, religiile sunt un alter-ego al politicii), zeul Isus a mai facut alaltaieri o victima: un tanar pelerin catolic in varsta de 21 de ani a fost zdrobit de o statuie a lui Isus inalta de 6 metri, amplasata in 1988 in satul Cevo din nordul Italiei, cu ocazia vizitei facuta de actualul „sfant”  Ioan Paul al II-lea.  Statuia de 600 kg a lui Isus era amplasata pe  o cruce de lemn incovoiata, iar tensiunile dintr-un material atat de perisabil i-au fost fatale tanarului.  Nu este un caz singular, de pilda in 2004 un Isus de metal a zdrobit un barbat de 67 de ani. Ironic, sa ne amintim de porunca a doua:  „Sa nu-ti faci chip cioplit si nici asemanare a vreunui lucru din cate sunt in cer, sus, si din cate sunt pe pamant, jos, si din cate sunt in apele de sub pamant ! Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti lor”. Desigur, acesta porunca avea rolul de a elimina concurenta din mediul politeist al vechilor iudei, dar tare bine se mai potriveste cand iti cade statuia lui Isus in cap … Si imi aduc acum aminte ca am remarcat si la noi o resurectie a acestei manii primitive, am vazut prin tara o groaza de cruci uriase ridicate prin toate cotloanele – atentie, nu va apropiati de ele pe timp noros, poate sa va trasneasca din motive pur stiintifice 🙂 !

Isus cazut

Isus facut bucati, ca si omul de sub el …

Tot de pe meleagurile noastre, sa ne amintim de accidentele auto in care au pierit recent unii din cei care se bulucesc in pelerinaj la mormantul lui Arsenie Boca, sfantul adus la mare moda de mass-media, si care, in treacat fie spus,  era si  nitel cam legionar. Contemporanii nostri mai putin cititi au inceput sa uite ca legionarii erau o grupare de criminali fascisti cu sforaitoare si gaunoase discursuri nationaliste – roata istoriei a inceput iar sa se invarta …

Revenind la accidentul crestin, se demonstreaza inca o data ca cele imuabile si implacabile sunt legile fizicii, nu inchipurile oamenilor ! Energia transmisa de impactul cu un obiect depinde de viteza si masa obiectului, plus proprietatile plastice – fie ca este vorba de un Isus de metal sau o banala bucata de zidarie. Cetatenii plecati in pelerinaj pe soselele patriei mor la fel ca si cei tocmai plecati din carciuma. O biserica este lovita de trasnet sau incendiata din neglijenta intocmai ca si o spelunca arabeasca. Deci, mai intai de toate, invatati si tineti cont de legile naturii – acceptand inclusiv faptul ca nu exista riscuri zero, ci doar unele mai probabile decat altele, si orice are un inceput are si un sfarsit.

„Aveti-va in grija fiecare” !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s