Omagiu Joe Cocker   Leave a comment

Joe Cocker

Pe scena festivalului Woodstock, 1969

Ati aflat deja ca muzica mare a pierdut o voce colosala, nebunul frumos al anilor 60-70′ – the Mad Dog JOE COCKER (20 mai 1944 – 22 decembrie 2014). Acoperind un intreg cadran muzical (soul, rock-and-roll, blues, jazz, etc), Joe a fost un star, o vedeta internationala care umplea sali si stadioane din Australia pana in State.

Urmas al lui Ray Charles, fan al celor de la Beatles, vedeta pe scena Woodstock, Joe a reusit o cariera stralucitoare pavata cu sute de slagare, mai toate memorabile. Sunt convins ca cei din generatia mea pot sa recunoasca inca de la primele acorduri o piesa marca J.C.

La finalul unei vieti furtunoase, condimentata cu toate tentatiile specifice anilor 60-70, Joe si-a gasit linistea in sanul naturii, la ferma sa de munte din Crawford, Colorado.

Dintre nenumaratele „piese de rezistenta”, am ales pentru voi „Sorry seems to be the hardest word” urmata de un bis cu „You Are So Beautiful” – live in concert la Dortmund, Germania, 1992. Iata ce inseamna sa ai voce, sa canti live la fel de bine ca si in inregistrari de studio…

Adio, adica ramai, in sufletele noastre !

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s