Barbaria religioasa loveste din nou !   Leave a comment

Am asistat astazi la inca o abominabila dovada a barbariei nascuta din credinte religioase – miseleasca executie a redactorilor celebrului ziar satiric Charlie Hebdo.

Am spus de atatea ori – credintele religioase au fost inca de la inceput proiectate ca o arma politica, un mijloc pentru ca lideri fatisi sau din umbra sa-si indeplineasca scopurile politice ! Si aceasta profitand de slabiciunile umane, de instinctele primitive, de lipsa lui de orizont, de angoasele lui generate de confruntarea cu implacabilul destin social si natural. Priviti istoria religiilor – mereu a fost la fel, diverse factiuni sau curente religioase si-au folosit adeptii pentru a accede la puterea politica. Despre asta este vorba si astazi, confruntati cu asaltul globalist al civilizatiei occidentale, lideri musulmani sprijina fatis sau subteran factiuni extremiste, profitand de mesajul violent al unor texte din Coran (firesc, acesta este produsul unei epoci in care razboiul era un mod de viata, acolo scrie ca infidelii trebuie distrusi).

In afara de cutremurele generate de ciocnirea acestor doua civilizatii, mai exista doua dimensiuni ale problemei:

1. principiul democratic al libertatii religioase specific civilizatiei occidentale (construit initial pentru protejarea diversitatii confesiunilor crestine, mult mai putin violente !) este folosit ca si cal troian de cucerire a Occidentului – (a se vedea de pilda ascesiunea musulmanilor in SUA – ati vazut un presedinte de culoare, o sa vedeti si un presedinte musulman).  A priori, mi-e indiferent daca un credincios este crestin sau musulman (in general crediniciosii imi par amenintari fata de societatea moderna) si nu sustin in niciun caz o religie in detrimentul alteia (cum se practica in Romania, Rusia, etc), numai ca este evident ca infiltrarea Islamului in Europa creste riscul unor actiuni extremiste – vezi si cazul Charlie Hebdo, unde se pare ca teroristii islamisti erau francezi get-beget.

In opinia mea, exista o singura solutie democratica la aceasta problema: laicizarea totala a Statului si interzicerea oricarei religii in spatiul public, invatamant bazat pe metoda stiintifica si mesaje umaniste, taierea oricaror subsidii religioase de stat, controlul financiar strict al fondurilor utilizate de fiecare cult (la fel ca la orice intreprindere privata), introducerea de restrictii administrative privind construirea de noi biserici, samd. Civilizatia umana trebuie sa-si paraseasca credintele specifice Comunei Primitive si sa priveasca spre viitor, unde noi provocari o asteapta. Avem nevoie de EDUCATIE, NU DE RELIGIE !

2. si apoi, priviti istoria naturala: Omul a capatat o putere individuala din ce in ce mai mare asupra mediului inconjurator. Daca la inceput putea doar sa arunce o piatra si sa faca un foc, acum poate pune mana pe un Kalasnikov, pe un camion cu dinamita, un avion de pasageri si, doamne-fereste, pe o arma de nimicire in masa, fie ea si un simplu flacon continand un virus mortal !

Charlie

Si din nou opinia mea (si am mai fost injurat pentru asta) – aici solutia sta in cresterea controlului si a restrictiilor, adica ceea ce se numeste politica Big Brother. Este clar ca o asemenea abordare aduce cu sine riscuri de control al maselor (care oricum exista si astazi, nu va faceti iluzii) si de periclitare a spatiului personal – dar trebuie puse in balanta riscurile ! Nefastul exemplu parizian a demonstrat ca autoritatile franceze n-au fost in stare sa previna asasinatul, in ciuda faptului ca unul dintre autori era cunoscut ca extremist, in ciuda faptului ca redactorii erau permanent amenintati cu moartea. La fel si in atentatul din Spania din 2014 (va amintesc ca acolo au murit 15 romani !), la fel si la cel din 11 septembrie 2011 din SUA, cel din Londra, cel din BULGARIA (!!!), etc, etc.

Si luati aminte, marile aglomerari urbane aduc cu sine riscuri multiplicate cu numarul de locuitori ! Proportional, tot atatea oportunitati ca un dezaxat sa treaca neobservat in multime ! Si au fost nenumarate cazuri !
Iar civilizatia moderna din ce in ce mai strans interconectata si tehnologizata aduce cu sine riscuri amplificate -noi oportunitati pentru minti bolnave ! Si anormali din astia vor mai aparea cu siguranta, este o legea naturala a variatiei, nu mai zic ca unii au interes in a-i fabrica.

Revenind la subiectul principal – astazi, niste stupizi indivizi sub-umani au ridicat bata impotriva libertatii cuvantului si a celei de constiinta. Sa nu-si faca iluzii, vocea libertatii nu poate fi ucisa, Charlie Hebdo va aparea si maine.

„Este poate putin pompos ce o sa va spun, dar prefer sa mor in picioare decat sa traiesc in genunchi”, declara in urma cu doi ani, Stephane Charbonnier, alias Charb, caricaturist si director al Charlie Hebdo, ucis miercuri in atentatul terorist.

Criminalii vor fi vanati si eliminati ca niste sobolani ce sunt, dar nu asta este important – mai importanta este solidaritatea lumii civilizate in fata barbariei  – indiferent din ce subsoluri ar iesi ea. Si din pacate, religia este o permanenta furnizoare de violenta …

LATER EDIT 1 : Poate ati observat ca n-am ridicat problema limitelor libertatii de exprimare, mi se pare superfluu – dar constat stupefiat ca exista concetateni ilustrii (ziaristi, politicieni, filozofi) care sunt de acord s-o mai ciuntim pe ici pe colo, prin partile esentiale, ca sa nu deranjam. Si ca trebuie sa avem grija ce spunem, pentru ca am putea jigni credintele tribului Toraja din Sulawesi. Iar cei care o fac, trebuie sa se astepte la o corectie fizica. Total aberant !

Libertatea de exprimare este un principiu democratic fundamental statuat legal. In situatia unor abuzuri, cei care se considera nedreptatiti,  jigniti, etc – pot sa-mi ceara socoteala legal, civilizat, NU CU BATA !! In partea civilizata a lumii, LIMITELE LIBERTATII DE EXPRIMARE NU SE STABILESC CU MITRALIERA !

LATER EDIT 2: Preiau dupa Adevarul afirmatiile lui Radu Alexandru de la revista de umor Catavencii – afirmatii in care ma regasesc 100 %

„Crunt este ca exista niste oameni atat de idioti incat sa omoare alti oameni ca nu au gustat o gluma. Exista multe glume pe care nu le gust nici eu. Si multi oameni care nu gusta glumele mele de aici. Dar aia normali ridica din umeri, apasa pe X in dreapta sus si in 5 secunde uita ca exist.

Multi idioti au inceput sa urle ca huaaaa – islamismul e problema, musulmanii sunt tot ce e rau pe planeta. Nimic mai imbecil decat genul asta de parere […]. Criminalii aia odiosi care au omorat umoristi nu au facut-o pentru ca erau musulmani. Ci pentru ca erau idioti musulmani. Iar idiotul e periculos cand crede in ceva, indiferent de credinta. Pentru ca idiotul tot timpul e sigur ca in ce crede el e adevarul absolut si restul oamenilor care nu cred in adevarul absolut sunt animale inferioare.

Prostul nu rade. Prostul se supara. Si isi apara cu ferocitate credinta.
Prostul e fundamentalist. Prostul nu-si adapteaza credinta la realitate. Incearca sa isi mentina sistemul arhaic de valori care era valid doar acum 8000 de ani, cand, ca adaptare, era util ca tribul tau care crede in ceva sa omoare si sa violeze tribul alalalt, care crede in altceva. Credinta pana la moarte uneste societatile primitive si le da directie. Dar asta deja a devenit inutil de cand omul nu mai are par pe frunte si, la fel ca maseaua de minte, e o chestie care nu ajuta la nimic, uneori doare si, cu putin noroc va fi eliminata de evolutie ”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s