Papa – gura pacatosului …   Leave a comment

Pana acum vreo doua zile l-am privit cu oarecare simpatie pe acest Papa Francisc  – un ochi plange altul rade – ma bucuram ca este un lider cu picioarele pe pamant, desi nu priveam cu ochi buni resurectia religiei (de orice rit ar fi ea), un pas inapoi pentru omenire.

Dar iata ca tocmai pragmatismul laudat l-a facut pe domnul Jorge Mario Bergoglio sa-si „dea arama pe fata”, declarand senin si sincer ca daca il injuri de mama, te poti astepta sa-ti traga un pumn, indiferent in ce relatie esti cu „victima” – chiar si prieten ! Nu tu intors obrazul celalalt, nu tu mila crestineasca, nu tu rugaciuni pentru indreptarea pacatosului, nici macar antica Lege a Talionului – pentru o vorba aruncata, Papa de la Roma recomanda o corectie fizica ! Si asa ne amintim ca cele trei religii avramice sunt surori – expresie a relatiilor sociale de acum mii de ani care se vor model de morala si in secolul 21 ! In rest, mici deosebiri, unii cu mitraliera, altii cu pumnul …

NouPapaVatican

In contextul sinistrelor atentate de la Paris, aceasta declaratie este de O GRAVITATE FARA PRECEDENT, o adevarata INSTIGARE LA VIOLENTA impotriva libertatii cuvantului si cea de constiinta. Exact ca si islamistii, Papa era la randul lui deranjat de ironiile caricaturistilor francezi – dar isi musca pumnii si se abtinea, pana nu s-a mai abtinut si a zis exact ce gandeste : nici lui nu-i convine sa-i fie ironizate „personajele” din credinta crestina si „pacatosii” trebuie sa se astepte la represalii de la vajnici credinciosi gata sa-ti rupa capul in numele dumnezeului lor cel bun si milostiv !

Iata ca momentul Charlie Hebdo ridica in atentia publica nu numai conflictul dintre democratia occidentala si Islamul conservator, dar si antagonismul dintre civilizatia laica a Europei si zbaterile conservatoare ale Bisericii, care simte ca-si pierde din influenta politica. In replica, exista o singura solutie democratica de asanare a extremismelor religioase: LAICIZAREA TOTALA A SPATIULUI PUBLIC ! Biserica, religia, nu au ce sa caute in administrarea cetatii (a se vedea contraexemplul islamic, unde religia este fatis un model politico-administrativ).

Prin aceste cuvinte, Papa a demonstrat cu claritate ca Bisericile sunt structuri politice de control manevrate de lideri care ascund (mai mult sau mai putin) aceleasi vechi instincte care anima bestia umana – prea de curand iesita din pesteri. Scopul principal n-are nimic divin, este vorba de putere, de control, de interese geopolitice, de supravietuire pe spinarea Umanitatii. Demonstreaza definitiv ca Bisericile sunt toate vrednice de dispret de la alfa la omega, ca sunt o piatra de moara la piciorul Omului. Iar Islamul este cel mai fatis in a face un obiectiv din cucerirea lumii (vezi doamne ca sa ne aduca la dreapta credinta), si este scris in Coran ca toti trebuie sa se supuna – avand numai 3 variante: ori convertiti (si va amintesc ca apostazia se pedepseste cu moartea in regimurile islamiste radicale, deci nici vorba de vreun ateu in viata), ori scurtati de-un cap, ori supusi la plata tributului (dupa cum stiu bine romanii, inchinati Portii vreme de secole !). Caci asta sunt religiile, VECTORI IDEOLOGICI avand acelasi scop vechi de cand lumea: cucerirea de noi resurse (legea Viului nr. 2 = Dezvoltare). Asa a fost si la evrei (iudaismul i-a tinut uniti si au rezistat intr-o zona foarte framantata), asa a fost si pe vremea lui Constantin (adoptarea crestinismului ca religie de stat – masura disperata de mentinere a unitatii Imperiului Roman), nu mai zic de Islam, care a tinut-o numai in razboaie inca de la profetul Mahomed, razboiul de cucerire fiind un principiu al Coranului (si se mai gasesc voci ridicole care ne explica ca este vorba de un „razboi interior, cu sine insasi”! ).

Revenind la tragicele evenimente de la Paris (putea fi si mai rau, toleranta civilizatie occidentala a dovedit in nenumarate randuri cat de vulnerabila este !) acestea trebuie sa fie semnalul unei schimbari de paradigma pentru Europa unita (vai, sfasiata de pretentiile Imperiului Rus, zguduita de convulsiile economiei mondiale, etc). Cuceririle civilizatiei occidentale trebuie aparate in fata asaltului barbariei – chiar si daca asta va insemna mai mult control al vietii private. Apoi, eforturile europenilor trebuie sa fie canalizate spre obiective strategice la nivelul continentului, pentru educatie (stiintifica si umanista), pentru dezvoltare economica uniforma, pentru cresterea capacitatii de aparare interna si externa.

PS: Va spuneam mai sus ca principiile democratice occidentale sunt ca un svaiter in fata activismului islamic. Iata o alta stire ingrijoratoare:

Curtea suprema a Statelor Unite a dat dreptate unui detinut musulman care dorea sa poarte o barba de un centimetru, in conformitate cu convingerile sale religioase, in conditiile in care inchisoarea sa din Arkansas ii refuza acest lucru invocand motive legate de securitate, scrie AFP.

Bai, sunteti smintiti ? Pai inseamna ca si detinutele vor cere sa poarte burca si nu uniforma inchisorii – caci asa le cer principiile islamice ! Iar eu, de religie rocker, vreau sa port parul lung de 1m, ciocate si lanturi, caci asa imi cere zeul meu Ozzie Osbourne ! Daca n-o sa fiti de acord, va dau in judecata pentru nerespectarea libertatii de credinta ! Halal !

Ce v-am spus eu mai sus ? Singura sansa este totala laicizare a spatiului public, altfel o sa cedam pas dupa pas in fata misionarismului religios si o sa se duca dracului toata spoiala civilizatiei democratice, trimitandu-ne inapoi vreo cateva secole. Involutii s-au mai produs in istorie, a se vedea Evul Intunecat care a urmat caderii Imperiului Roman.

UPDATE 05.02.2015

Cu ocazia audientei de miercuri, Papa „a iesit” din discursul scris si a scandalizat din nou lumea civilizata afirmand urmatoarele:

„Odata, intr-o reuniune, am auzit un tata declarand: ‘Trebuie cateodata sa-mi lovesc putin copiii. Dar niciodata peste fata pentru a nu-i umili’. Asta, este frumos, este un sentiment de demnitate. Trebuie sa pedepseasca, dar o face de o maniera dreapta”.

Cred ca s-a lamurit toata lumea, acestui papa i se par firesti „corectiile” fizice si violenta „justificata”.  Si declaratia asta seamana perfect cu precizarile unui imam citite saptamana trecuta – cica Allah ingaduie sa-ti snopesti nevasta, dar … sa n-o lovesti peste fata !

Vedeti dumneavoastra, preotii acestia sunt niste indivizi oarecare cu slabiciuni banale, dar sunt persoane care se revendica a avea o legatura speciala cu o atotputernica forta nevazuta. Si in numele acestei presupuse legaturi, dau comenzi si sfaturi altora, traiesc pe spinarea credinciosilor sau chiar a cetatenilor Statului. Si asta se intampla inca de pe vremea cand primul smecher s-a proclamat vraciul tribului …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.