CCR readuce normalitatea in Legea Educatiei   Leave a comment

La inceputul acestei saptamani, Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat in MO motivatia declararii neconstitutionale a dispozitiilor art.9 alin.(2) din Legea invatamantului nr.84/1995 si dispozitiile art.18 alin.(2) din Legea educatiei nationale nr.1/2011. S-a dovedit ca ceea ce am latrat eu de atatea ori in aceste pagini era corect – Legea Invatamantului era stramba – gratie Abramburicai si a guvernului PSD ! In goana dupa capital electoral, brat la brat cu „pescuitorii de oameni” (cu japca) in sutana, politicienii au ingrosat inca o data obrazul si au impus indoctrinarea copiilor cu credinte ale evreilor antici. De la clasa zero (abuzand minti tinere si fara discernamant – alo, unde este Protectia Copilului ?) si pana la clasa a 12, in secolul 21, in scoala publica din Romania se face religie 13 ANI ! Si ne mai miram cat de inapoiati suntem, cat de lent ne dezvoltam (de-a plecat o treime din populatie din tara), cat de impiedicat, cat de corupt,  fara perspective – iata, si din cauza acestor forte retrograde !

Religia-optionala

Inca o data felicitari profesorului EMIL MOISE pentru ca a facut mai mult decat sa vorbeasca, a facut plangere si a ajuns cu ea pana la CC.
Chestiunea era de bun simt, sarea in ochii oricui avea o umbra de logica si de bun-simt – in conditiile in care Constitutia asigura libertatea de credinta (deci si de necredinta), erai obligat sa faci cerere ca sa ti se respecte acest drept fundamental. Dar, se stie, activistii BOR n-au nicio umbra de bun-simt, sunt dispusi la cele mai mari abuzuri ca sa-si sustina monopolul pe buzunarele cetatenilor. Asta e superioara „morala crestina”. Ca d-aia se zice in popor – „nu fa ce face popa …„.

In termen de 45 de zile, Parlamentul trebuie sa modifice legea, altfel articolele cu pricina sunt suspendate de jure. Solutia logica este ca Religia sa fie printre optionale – intrand astfel in concurenta cu atatea alte obiecte mult mai utile si, mai ales, obiective. Sunt convins ca si in aceste conditii Biserica va face presiuni asupra scolii, elevilor si profesorilor, mai ales in zonele rurale. Va dati seama, o multime de profesori de religie vor ramane fara slujbe (platite din banii nostri, sic !). O solutie mai buna atat pentru ei cat si pentru Romania, ar fi ca Religia sa fie inlocuita cu Istoria Religiilor. Dar BOR se tine cu ghearele si cu dintii de pozitia sa hegemonica, nu cumva sa ramana cu templele goale.

Batalia este castigata doar pe sfert, sper sa apuc ziua sa vad scoasa religia din scoala publica – ca in tari precum Franta si SUA. Sunt atatea de invatat despre LUMEA REALA, incat e pacat (sic!) sa pierzi vremea cu orele de religie (care si asa nu prea se fac, doar banii cheltuiti). Si nu e vorba numai de pierdere de vreme , dar religia iti ofera o imagine distorsionata asupra lumii, cu iluzii periculoase care iti paralizeaza vointa si iti submineaza initiativa si spiritul civic – asteptand dreptatea si prosperitatea post-mortem. Nu degeaba este natia asta asa de usor de manipulat …

E drept ca se poate si mai rau – ferea !!! Atentie, Lumea a cunoscut si involutii, nu numai evolutii ! Exista tari care nici astazi n-au ajuns la nivelul de civilizatie la care ajunsese Imperiul Roman ! Si apoi a urmat Evul Intunecat – pana la Renastere, Europa a tot orbecait …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.