Yes il pierde pe basistul Chris Squire   Leave a comment

Celebra trupa britanica de rock progresiv YES l-a pierdut pe Chris Squire, membru fondator in indepartatul an 1968 (impreuna cu Jon Anderson– muzician complex care a cantat mult si cu VANGELIS). 50 de milioane de discuri a strans in bagaje Chris, dar acum a venit vremea sa plece, victima a unei grave forme de leucemie. Dar n-a plecat prea departe, ci doar pana in galeria marilor artisti rock.

YES reprezinta un capitol complet separat in miraculoasele decade 60-70, o piesa YES putand fi recunoscuta de la primele acorduri. In fapt, ei nu faceau simple piese ci adevarate opere rock, asemanator cu ce fac colegii lor de la PINK FLOYD. Abia mai apoi au fost nevoiti sa le mai scurteze, fiind acuzati ca prea sunt puristi ai anilor ’70.
Trebuie spus ca YES au facut o muzica pentru intelectualii rock, desi cu destul succes de box-office, n-au fost niciodata niste abonati ai varfurilor topurilor. De fapt, singurul lor number one in topul american a fost cunoscuta „Owner of a Lonely Heart„- piesa compusa dupa reinfintarea formatiei in 1982, moment de unde au virat spre pop-rock, din motive de trend al pietei.
Drum bun Chris, Drum bun YES !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.